Ikke alle er kriminelle når de ikke følger loven

Vi kender alle sammen det, at nogen står med en smøg i hånden, imens de vil lære deres børn de ikke må ryge – eller forældrene der vil lære sine børn, at de ikke må gå over for rødt lys, og når så børnene er med forældrene ude i trafikken, så går forældrene alligevel over for rødt sammen med deres børn!

Dette minder om den seneste afsløring af justisminister Søren Pind, der som lovens lange arm befinder sig på toppen af kransekagen, hvor han burde fremstå som et ulasteligt godt eksempel. Han kan åbenbart noget af det samme som de nævnte forældre, så derfor virker det også fuldstændigt hul i hovedet, at han ikke kan finde ud af at følge simple regler for indberetning af donationer.

Om det er en ren forglemmelse eller der ligefrem er tale om bevidst unddragelse fra Søren Pinds side, at der ikke pligtmæssigt er indberettet modtagne donationer til SKAT, som man ellers normalt skal, det er ikke til at vide med sikkerhed. Derfor må man vel lade tvivlen komme ham til gode, da man jo som udgangspunkt er uskyldig indtil det modsatte er bevist – men helt ærligt, så kan vi jo ikke rigtigt bruge dette illusoriske retsprincip til noget alligevel, fordi:

Hvis en almindelig cyklist nu er kommet til at tage en cykel, der ligner hans, men ikke er hans, og så efterfølgende bliver stoppet af politiet, så bliver han stadig straffet som cykeltyv.
Uvidenhed eller dumhed gør nemlig ikke, at almindelige mennesker kan fritages for straf!

Spørgsmålet er så, kan man have en justitsminiter der ikke følger reglerne i et retssamfund som det danske, og som helt slipper for tiltale, fordi han er Justitsminister?