BT´s dårlige ”skole”-journalistik giver forvrænget syn på virkeligheden

-det er vanvigtigt at fremstille indsatte som folk der lever på 1. klasse, mener FangeNetværket.

BT´s artikel om indsatte der lever på 1. klasse med skiture og andre gratis aktiviteter er direkte skadende for de indsatte der prøver at komme tilbage til et almindeligt liv i samfundet.

”Det er korrekt at Kontraktpension Fyn har nogle yderst gode tilbud til afsonere, men når alt peger på det har en positiv effekt at skabe frihed under ansvar for afsonere, så virker det mere som om man bare har brug for en god historie frem for god journalistik”, udtaler FangeNetværket, der repræsenterer mere end 1400 indsatte, tidligere indsatte og pårørende.

Det er ikke bare alle og enhver der kan komme på pension, det er noget man skal gøre sig fortjent til, ligesom man heller ikke skal træde ved siden af de regler der er udstukket, da hammeren ellers falder med det samme.

”Det er hårdt og kontant, hvis du ikke lever op til de regler og krav der er, så er det ud af vagten, så der er frihed under ansvar, hvilket er godt at give folk der er på vej tilbage til samfundet”, mener FangeNetværket

Der kan være lang ventetid på at komme på pension og det er noget man skal indstilles til fra fængslets side, derfor er det heller ikke bare ”ballademageren” der ryger afsted på skiture og andet sjov, men folk der rent faktisk har haft en god afsoning og som har vist de gerne vil videre i deres liv.

”For indsatte kan det være noget at gå og se frem til, en gulerod, hvis man ellers følger reglerne i fængslet og vi mener i den grad at det er nødvendigt med Kontraktpensioner, da det har en positiv effekt på afsonerne og chancen for recidiv handling mindskes.” afslutter FangeNetværket.

FangeNetværket kan kun støtte op om der bliver gjort mere for ofrene også, men er bange for at det ikke gavner ofrene at tage pengene fra de indsatte, da der er behov for folk bliver resocialiseret for ikke at skabe flere ofre.